Sulatto – Nuorten päihteetön biletapahtuma Raahessa

Info

OSALLISTUJAT
Sulatto’20 on suunnattu 13 – 20-vuotiaille nuorille, Huvilahti’20 on suunnattu 2 – 10-vuotiaille lapsille vanhempineen. Tapahtumissa ei kuitenkaan ole ikärajaa. Osallistujia tapahtumaan odotetaan tulevan yli 2 000.

PÄÄSYMAKSU
Tapahtuma on pääsymaksuton

PÄIHTEETTÖMYYS
Sulatto’20 on päihteetön tapahtuma. Kaikenikäisiltä tapahtumaan osallistuvilta odotetaan selväpäisyyttä. Alueella ei ole anniskelua ja paikalle tulijoiden reput tarkastetaan. Mikäli alueelle tulevalla henkilöllä, iästä riippumatta, on pullo hallussaan, tarkistetaan pullon sisältö. Alkoholipitoista juomaa sisältävät pullot, kaikki lasipullot ja kaikki avatut pullot (tältä osin myös muovipullot) kerätään pois. Korkkaamaton, muovinen virvoitusjuomapullo saa jäädä omistajalleen.

OSALLISUUS
Sulatto’20 toteutetaan nuorten osallisuushankkeena. Sulattoa eivät järjestä aikuiset, vaan nuoret. Raahen nuorisovaltuuston nimeämä työryhmä, noin 20-jäseninen Sulatto’20 -staabi vastaa tapahtuman suunnittelusta ja toteutuksesta. Staabia vetää päätoimitsija Milla Länsikallio. Staabin alaisuudessa toimii lukuisia tiimejä, jotka vastaavat käytännön järjestelyistä tapahtumaa ennen, sen aikana ja sen jälkeen. Sulaton ympärillä tulee toimimaan yhteensä noin 100 nuorta, jotka jakaantuvat yhteensä noin 10 tiimiin ja työryhmään.

HALLINTO JA TALOUS
Tapahtuman järjestämisestä vastaa Raahen nuorisovaltuusto. Nuorisovaltuusto on yleisillä vaaleilla valittu vaikuttajafoorumi, joka koostuu noin 20 jäsenestä. Raahen nuorisovaltuusto ei ole kuitenkaan juridinen elin, minkä vuoksi se ei voi tehdä sitoumuksia esimerkiksi bändien tai lupa-asioiden osalta. Nuorisovaltuuston yhteistyökumppanina toimii Raahen kaupunki, joka vastaa hankkeen hallinnoinnista. Keskeisiä yhteistyökumppaneita ovat Raahessa toimivat yritykset. Sulatto’20 tapahtuman raamibudjetti on noin 14 000 euroa. Menot rahoitetaan lähinnä sponsorisopimuksin sekä yhteisötukien voimin.

Tapahtuma-alue

Tapahtumapaikka ei voisi olla parempi, hyvät ja lyhyet kulkuyhteydet moneen paikkaan helposti kävelemällä. Tapahtuman keskipiste, hulppean kokoinen esiintymislava, sijoitetaan museonrannan takana sijaitsevaan rantapuistoon, josta esiintyjät näkyvät ja kuuluvat etäämmällekin. Tapahtuma-alueella tarjotaan tapahtumapäivien aikana myös erilaisia yleisöpalveluja. Yleisön käytössä ovat mm. omat wc-tilansa.

Raaheen

Junalla
Raahessa on oma rautatieasema, mutta henkilöjunat eivät ole kaupunkiin liikennöineet vuosikymmeniin. Se ei kuitenkaan tuota ongelmaa, sillä kaupunkiin on varsin mallikkaat yhteydet runsaan 30 kilometrin päässä sijaitsevan Vihannin rautatieaseman kautta. Vihannin ja Raahen välillä liikennöi ns. junabussi. http://www.vr.fi

Linja-autolla
Raahessa on oma, vilkasliikenteinen linja-autoasema. Raahe sijaitsee valtatie 8:n varrella, joten asemalla pysähtyvät kaikki ns. rantatietä liikennöivät linja-autot. http://www.matkahuolto.fi Myös Onnibus pysähtyy Raahessa. https://www.onnibus.com

Majoittuminen

Hotellissa tai majatalossa
Raahessa sijaitsee useita majoitusmahdollisuuksia. Kaupungin ydinkeskustassa sijaitsee hotelli Raahen Hovi sekä Apartment hotel Forenom ja noin kilometrin päässä ydinkeskustasta sijaitsee Budget hotel. Raahessa on myös leirintäalue SFC Lohenpyrstö, joka sijaitsee noin 5 kilometrin päässä kaupungin keskustasta meren rannassa.

Ota selvää myös muista majoitusmahdollisuuksista Raahessa!
www.raahe.fi
www.visitraahe.fi