Sulatto – Nuorten päihteetön rantabiletapahtuma Raahessa

Info

OSALLISTUJAT
Sulatto’18 on suunnattu 13 – 20-vuotiaille nuorille, Huvilahti’18 on suunnattu 2 – 10-vuotiaille lapsille vanhempineen. Tapahtumissa ei kuitenkaan ole ikärajaa. Osallistujia tapahtumaan odotetaan tulevan yli 2 000.

PÄÄSYMAKSU
Tapahtuma on pääsymaksuton

PÄIHTEETTÖMYYS
Sulatto’18 on päihteetön tapahtuma. Kaikenikäisiltä tapahtumaan osallistuvilta odotetaan selväpäisyyttä. Alueella ei ole anniskelua ja paikalle tulijoiden reput tarkastetaan. Mikäli alueelle tulevalla henkilöllä, iästä riippumatta, on pullo hallussaan, tarkistetaan pullon sisältö. Alkoholipitoista juomaa sisältävät pullot, kaikki lasipullot ja kaikki avatut pullot (tältä osin myös muovipullot) kerätään pois. Korkkaamaton, muovinen virvoitusjuomapullo saa jäädä omistajalleen.

OSALLISUUS
Sulatto’18 toteutetaan nuorten osallisuushankkeena. Sulattoa eivät järjestä aikuiset, vaan nuoret. Raahen nuorisovaltuuston nimeämä työryhmä, noin 15-jäseninen Sulatto’18 -staabi vastaa tapahtuman suunnittelusta ja toteutuksesta. Staabia vetää päätoimitsija Antti Mattila. Staabin alaisuudessa toimii lukuisia tiimejä, jotka vastaavat käytännön järjestelyistä tapahtumaa ennen, sen aikana ja sen jälkeen. Sulaton ympärillä tulee toimimaan yhteensä noin 150 nuorta, jotka jakaantuvat yhteensä noin 10 tiimiin ja työryhmään. Staabin ja sen alaisten tiimien yhteystietoja löydät Ota yhteyttä -sivulta.

HALLINTO JA TALOUS
Tapahtuman järjestämisestä vastaa Raahen nuorisovaltuusto. Nuorisovaltuusto on yleisillä vaaleilla valittu vaikuttajafoorumi, joka koostuu noin 20 jäsenestä. Raahen nuorisovaltuusto ei ole kuitenkaan juridinen elin, minkä vuoksi se ei voi tehdä sitoumuksia esimerkiksi bändien tai lupa-asioiden osalta. Nuorisovaltuuston yhteistyökumppanina toimii Raahen kaupunki, joka vastaa hankkeen hallinnoinnista. Keskeisiä yhteistyökumppaneita ovat myös Raahen Nuorison Tuki ry sekä muut eri järjestöt. Sulatto’18 tapahtuman raamibudjetti on noin 20 000 euroa. Menot rahoitetaan lähinnä sponsorisopimuksin sekä yhteisötukien voimin.

Tapahtuman keskipiste, hulppean kokoinen esiintymislava, sijoitetaan hiekkarannan taakse mäen laelle, josta esiintyjät näkyvät etäämmällekin. Nurmialueelle mahtuu tuhansia kuulijoita.

Tapahtuma-alue

Tapahtumapaikka ei voisi olla parempi. Pikkulahden uimaranta sijaitsee luonnonkauniilla paikalla aivan kaupungin ydinkeskustan tuntumassa.

Tapahtuman keskipiste, hulppean kokoinen (90m²) esiintymislava, sijoitetaan hiekkarannan taakse mäen laelle, josta esiintyjät näkyvät etäämmällekin. Nurmialueelle mahtuu tuhansia kuulijoita.

Tapahtuma-alueella tarjotaan tapahtumapäivien aikana myös erilaisia yleisöpalveluja. Yleisön käytössä ovat mm. omat wc-tilansa. Alueella on myös kioski, joka myy grillituotteita sekä alkoholittomia virvokkeita tapahtuman ajan.

Raaheen

Junalla
Raahessa on oma rautatieasema, mutta henkilöjunat eivät ole kaupunkiin liikennöineet vuosikymmeniin. Se ei kuitenkaan tuota ongelmaa, sillä kaupunkiin on varsin mallikkaat yhteydet runsaan 30 kilometrin päässä sijaitsevan Vihannin rautatieaseman kautta. Vihannin ja Raahen välillä liikennöi ns. junabussi. http://www.vr.fi

Linja-autolla
Raahessa on oma, vilkasliikenteinen linja-autoasema. Raahe sijaitsee valtatie 8:n varrella, joten asemalla pysähtyvät kaikki ns. rantatietä liikennöivät linja-autot. http://www.matkahuolto.fi Myös Onnibus pysähtyy Raahessa.

Majoittuminen

Hotellissa tai majatalossa
Raahessa sijaitsee useita majoitusmahdollisuuksia. Kaupungin ydinkeskustassa sijaitsee hotelli Raahen Hovi ja noin kilometrin päässä ydinkeskustasta sijaitsee hotelli Tiiranlinna. Raahessa on myös leirintäalue SFC Lohenpyrstö, joka sijaitsee noin 5 kilometrin päässä kaupungin keskustasta meren rannassa.

Ota selvää myös muista majoitusmahdollisuuksista Raahessa!
www.raahe.fi
www.visitraahe.fi

 
Raahen kaupunki
Raahen nuorisotoimi
Fennovoima
Raahen Energia
Jäljen Jättiläinen
Hesburger
Ilopirpana
Raahen Seudun Asuntosäätiö
Lions Club
OP Raahe
Ramirent
K-citymarket
Botnia Outdoor
Tiiranlinna